Och vidare

Då sitter jag äntligen på bussen. Har åkt det mesta idag pendeltåg, t-bana, buss och sen blir det moppe oxå. Teatern var mycket bättre än vad jag hade väntat mig, särskilt eftersom teater inte är min grej. Ni ska få en recension sen ;) Ac på bussen, Yes!

Solen skiner

Gooodmorgon! Solen skiner, jag är uppe i hyfsad tid, schemat för dagen är fullspäckat och det spelas bra musik på radion, kan inte bli bättre! :-) Just nu håller jag på och lägger in alla mina kläder där dom ska vara istället för runt om i mitt rum. Så att jag sen förhoppningsvis kan hitta något att ha på mig... Nu ska jag också försöka hinna in i duschen, packa väskan och sminka mig innan kl. 11 men det ska nog gå på ett sätt eller annat.

Åker direkt till Zandra efter teatern sen blir det moppeåkande, vi får se om jag hinner skriva något mer sen. Det lär bli en chillkväll helt okej. Lär komma hemma rätt så sent imorgon med tanke på att det är fint väder så vill vi inte åka hem i första taget. Ha en bra dag i solen!

Det händer något ändå

Kom in för ca en halvtimme sen och ska väl börja ta mig mot sängen för det blir nog rätt så tidigt imorgon. Ska på teater med en massa folk imorgon det blir "betongdjungelboken" och sedan efter teater skulle vi egentligen käka middag tillsammans allihopa men jag skippar det. Istället drar jag ut till Zandra och umgås lite med henne istället. Så får se om det blir någon mer uppdatering under morgondagen(idag) annars är jag tillbaka igen på söndag. Vad har ni för planer för helgen? Ha en trevlig helg iaf, allesammans! :-)

Utekväll

Hellu! Dåligt med bloggande idag, i know. Tittar på när dom andra spelar kubb här ute. Förut hade vi andra gäster sen hann jag ner till farsta och fixa skor sen var det bara ut igen. Återkommer senare när jag är inne igen :-)

Vad tycks?

Härom dagen testade jag lite olika inställningar på kameran och blev en hel massa bilder. Tänkte langa en del här och vill gärna höra eran åsikt! :-) Ska btw träffa Pernills imorgon, goosh vad jag har saknat dig bruden!  (Klicka för större bilder)

maj 08  maj 08   maj 08 maj 08 maj 08 

Bokrecension

Eftersom jag läser som sjutton för tillfället tänkte jag passa på att rekommendera lite mer böcker. Läste i helgen ut boken "Som jag vill vara" som är skriven av Katarina von Bredow min absoluta favoritförfattare. Har nästan alla hennes ungdomsböcker, vilket är typ 10 stycken.  Hon skriver på ett riktigt fängslande sätt som får en att vilja fortsätta läsa och direkt veta hur boken slutar.

Just denna bok handlar om 15-åriga Jessica som går i nian. Hon blir tillsammans med killen som hon gillat riktigt länge, men inte utan att detta får konsekvenser. Boken handlar om vad om valet hon måste göra pga konsekvenserna och vad alla i hennes omgivning tycker om hur hon vill göra. En bok som jag tror att många kan känna igen sig i och som jag starkt rekommenderar.

Shopping

Blev som sagt var en tur ner till centrum när jag ändå var där hos läkaren och blev en del shoppat. Inhandlade en massa saker som var nödvändiga, eller massa och massa kändes som det eftersom det var från flera olika affärer. Jag som bestämt mig för att absolut inte inhandla nå mer klädesplagg, med tanke på att min garderob svämmar över, var självklart tvungen att handla ett rätt genomskinligt blommigt linne från ginatricot som bara kostade 49 :- och förut har kostat 199:-. Vilket var jättebra då att jag väntade en månad med att köpa det så blev det 75% rea :-)

Sen införskaffade jag mig också ett par "sverigeblåa" leggings som jag har tänkt använda vid ett visst tillfället, som ni får se längre fram. Fixade också dekoration som jag ska ha till håret på balen, kommer matcha klänningen perfa. Även lite andra småsaker inhandlades som var nödvändiga just nu. Kändes bra att jag inte shoppade så mkt kläder ändå. Får lägga det på hyllan ett tag framöver...

Resume

Eftersom jag inte bloggat något sen i måndags så tänkte jag dra en kort resumé på vad jag har gjort bara :-)

Tisdag: Satt nere hos C hela dagen i skolan tillsammans med Cassi och Jennifer. Efter skolan tog vi tsm med Tessi en prommis till Stureby för att möta upp T och sen åkte vi hem. På kvällen var det sista simträningen för terminen, innan och efteråt satt jag med S som är jättesöt bebis i en evighet och bara gosade. Saknar alla mina små barn, särskilt nu när grannarna varit borta i snart två veckor, har ingen att gå till lekparken med, haha. Fick btw glass och nachos på spanskan också.

Onsdag: Relativt chill dag skolmässigt hade rita och gissa på engelskan och sen fick vi glass även där. På idrottslektionen övade vi vals inför balen och sedan blev det brännboll. På kvällen införskaffade vi studentpresent och sen var jag så trött att jag gick o la mig.

Idag: Kollat på film i skolan fram till lunch. Tog en glass med tjejerna efter lunch och sen åkte jag till farsta. Har röntgat knät och sen fixat en massa annat som jag tänkte slänga in ett inlägg till om. Sen har vi haft trevligt sällskap nu hela kvällen :-)

Snart skolavslutning

Sådärja nu är jag faktiskt klar med spanskan. Tog bara en 20 minuter att göra så löjligt att jag inte bara satt mig ner och fixat det där tidigare, men att det gick så snabbt kan bero på genomgången jag fick med läraren nu också. Jaja nu är det gjort iaf, har bara en hemkunskapsuppgiften kvar att göra som jag lätt klarar av på en timme imorgon.
maj 08
Känns så skönt att det är en dag kvar och sen släpper all press vi har ingenting mer som MÅSTE göras innan skolan slutar. Nu ska jag bara njuta av det fram tills gymnasiet börjar i höst. Vi slutar den 11:e och just nu är det snack om att vi ska dra ut till landet (igen för vissa) och umgås där efter att vi har slutat. När slutar ni skolan och hur tänker ni fira? :-)

Dålig uppdatering

Hej där alla människor! Vet att det varit rätt tyst här senaste dagarna så jag tänkte uppdatera lite om en stund men först och främst måste jag fixa lite pluggsaker. Imorgon är sista inlämningsdagen så jag hoppas ni har förståelse för att det prioriteras just nu. Puss på er!

Träningspass

(Skrivit igår 22:00) maj 08Kom hem från gymmet för en liten stund sen och känner mig rätt så slutkörd just nu. Men gud så skönt det var! Måste komma igång igen ordentligt med träningen har inte blivit mycket sånt på sista tiden. Ett träningspass var behövligt idag efter "långhelgen" med allt svullande. Känner dock fortfarande att jag inte kan ta i till 100 % eftersom jag känner av mitt knä  (snowboardskada) men får väl se vad dom säger hos läkaren, ska dit på torsdag och kolla upp det där ordentligt.

Nu tänkte jag ta mig något att äta sen ska jag lägga mig i sängen, njuta av härlig musik i lurarna och mysa med min present som jag fick i efterskott i helgen (fina ljus). Godnatt!

Manikyr

Tjoho! Har som sagt varit ledig idag för att vi har studiedag. Men jag var uppe hyfsat tidigt ändå och gjorde mig iordning för att åka in och hälsa på Zandra. Satt med Zandra i en timme och snacka ungefär innan jag drog vidare. Käkade mat och sedan bokade jag en tid till nästa vecka på Scratch Nails, det blir en manikyr lagom till balen, great! Nu ska jag gå ut och fota litegrann, vem vet ni kanske får se lite bilder sen. Ikväll ska jag ta mig ner till gymmet och träna hade jag tänkt. Ha det bra!

Lördagen

Ni som läst under veckan hade nog redan klurat ut vad jag skulle ha för mig under gårdagen men jag tänkte dra en kort resumé iaf. Dagen började med att jag tog mig in till söder tidigt på morgonen för att möta några tränarkollegor och diskutera hur våra träningar osv. ska vara upplagda i framtiden m.m. Detta upptog större delen av dagen och det var synd att man fick sitta inne en sån solig dag, men vi njöt av lunchen ute i gräset dock :-)

Efter det så grillade jag tillsammans med kompisar här hemma och tittade sedan som sagt på Amercian pie större delen av kvällen och hade mycket kul tillsammans. Tänkte slänga in lite bilder som får sammanfatta allt... (Klicka för större bilder)

 maj 2008   maj 2008   maj 08 maj 08 maj 08


Back home

Hola amigos! Kom hem från stan för ca en timme sen och har nu snackat med lite folk samt klurat med min och Olajvurs design och jag får det inte riktigt att funka. Som ni kanske märkt så är min header lite borta och det problemet uppstod när jag flyttade bloggen till publishme så ska om det går att åtgärda...

Har varit så sugen på fettomat i över en vecka så jag och Zandra tog en tidig lunch/sen middag. Jag hade sagt innan att jag inte skulle åka in till stan just för att jag inte skulle bli frestad att handla men det lyckades inte riktigt. Blev en sväng in på H&M där det inhandlades ett femte par brillor för 29 :-, strumpbyxor 3-pack för 29:- och ett par schyssta örhängen som jag tänkte ha på balen för 19:- och så fixade jag ett clubkort också, perfa!

När vi satt på tåget in till stan träffade vi på Filip också vilket var trevligt, honom ser man ju inte varje dag direkt :-) På hemvägen däremot var inte lika nice, när en låt säg inte så snygg kille kommer fram till oss och börjar stötta som bara den, NEJ TACK!


Myspys

Hello there! Vi har grillat, nu har vi dukat fram glass, chips, muffins och annat gott som vi ska mumsa på nu medans vi kollar på american pie jag återkommer senare eller imorgon. Puss på er och ha en trevlig lördag!

Godnatt kära läsare

Jag som ska upp tidigt imorgon bör nog ta mig till sängen snart. Får klara av det själv nu när jag inte har någon hemma som kan säga åt mig när jag ska sova, haha. Nej jag brukar nog lägga mig när jag känner för det ändå. Fredagar brukar vara en sån där dag då jag kan sitta framför datorn till två på natten och uggla runt om ingenting.

Ska kolla in om "Made of honor" är nånting att se på sen också, särskilt nu när jag är helt stuck på "Grey's".
 Men som sagt måste upp vid halv 8 imorgon och vill vara åtminstone lite utvilad om jag ska orka med hela dagen. (Zandra messa mig imorgon!) Så nu mina kära läsare säger jag godnatt och önskar er en trevlig helg! Vad har ni för planer för helgen?

Lite blogghjälp

Eftersom det är en del som frågat om hur man fixar bloggdesignen och sådär så tänkte jag tipsa om ett par sidor där ni kan lära er mycket. r är en tjej som kan en del om det här med bloggdesign rätt så bra och hon har en bra genomgång av vad stilmallen innehåller med lite basic-saker som jag tror ni kan ha nytta av.

Om ni vill ändra på en massa andra grejer eller hitta på andra roliga saker med bloggen så rekommenderar jag att ni gör ett besök på designadinblogg.se, där har ni en kille som kan allt om hur man ska göra för att förändra i bloggen. Dock utgår båda dessa från hur man ändrar i bloggen om man bloggar på blogg.se, om ni bloggar någon annanstans får ni be nån annan om råd. Självklart går det också bra att slänga in en kommentar till mig om ni har några frågor. :-)

Mys

Hello people! Sorry att jag inte har skrivit tidigare under dagen men det blev helt enkelt inte så. När jag kom hem från skolan pratade jag först i telefon, übergammal bild på mig och Jennifer sen tog jag min bok för att sätta mig i solen och läsa det var superskönt. Efter att jag suttit där ett tag så kollade jag lite på tv och sen däckade jag i sängen var så jävla trött. Nu har alla andra åkt, jag har fixat mig en latte och nu tänkte jag sätta mig i soffan och mysa en stund. Imorgon blir det inte bli något bloggande förns sent på kvällen för jag ska upp vid 8 sen ska jag vara inne på söder hela dan :-)

Langar en gammal bild på mig och Jennifer, eftersom jag för omväxlingsskull sitter vid den andra datorn och skriver. Bara så att ni vet har min blogg nu blivit flyttad till publishme.se men det blir ingen skillnad för er läsare fortfarande samma adress och allt, bara lite lättare för mig som skriver.

Man sökes ;)

Yes, här har ni mig. 16-årig tjej, som inte gillar skogspromenader men gärna umgås med vännerna och har det kul. Ja vad sägs? Man kanske skulle ta och lägga ut sig på en kontaktannons, nej usch vad hemskt.image89 Är det vad man ska behöva göra för att hitta kärleken? Nej då väntar jag hellre, men jag vill inte vänta. Jag vill ha kärlek nu! Men det funkar inte riktigt så, jag veet. Men jag måste få önska och drömma ibland.

Tror aldrig att jag varit kär "på riktigt", aldrig upplevt den känslan. Visst jag har "gillat" många och så men inte den där sprudlande kärlekskänslan. Jag tror att jag så gärna velat vara kär att jag ibland inbillat mig att jag är det... Kom på mig själv härom dagen med att fortfarande komma på ihåg numret till en kille som jag inte pratat med på 4 år. Ändå kommer jag fortfarande ihåg hans telefonnumer. Folk jag haft kontakt med under senaste året däremot deras numer kan jag inte...

Hero

image88Ja nu är jag hemma igen, hann med alla det där samtalen under tiden jag var borta. Nu är det enda jag saknar Jennifers sällskap i skolan imorgon (för min skull (A)). Imorgon har vi sovmorgon ända tills 9:30 ska faktiskt bli superskönt. Så vem vet det kanske blir ett litet inlägg imorgon innan jag drar iväg till skolan, men förmodligen kommer jag sova så länge jag kan, sömnig som jag är på morgnarna.

Sitter med tvn på och lyssnar lite på ESC, men allvarligt talat så tycker jag inte att det är några värst bra låtar. Vi hejar väl såklart på Perelli så att hon går vidare till på lördag eller hur? Ja jag blir besviken om hon inte åtminstone går vidare till på lördag, då tänker jag bojkotta det faktiskt! Tydligen hade mamma fått för sig att F skulle komma hit och göra mig sällskap imorgon, HA HA. Kommer nog inte inträffa. Nu ska jag lyssnar lite mer på knasige Luuk och se det finns någon som kan ge Sverige lite motstånd ;-)

Såja

Just nu är jag på väg till Herrö och kommer förmodligen spendera större delen av kvällen där ute. Blir kanske lite ändringar med helgens planering men jag hoppas på det bästa. Nu ska jag njuta av solen. Återkommer senare! :-)

Du & du & du

image87Hello! Kom hem från skolan för lite mer än en timme sen och fixade dricka med mycket is, sedan satte jag mig ute i solen på baksidan i bara underkläderna och läste ut min bok. Lånade den av Sanna i tisdags och nu har jag läst ut den, var grymt bra! Boken heter Du & du & du och är skriven av Per Nilsson, handlar mycket om vad man har för tankar om livet och så men mycket läsvärd.

Nu ska jag prova min balklänning och ta lite mera bilder. Sen har jag lite telefonsamtal att ringa och lite saker att fixa. Återkommer senare!


The ball

image86Jag fick balklänningen :D Just nu är jag meeeegaglad, haha. Fast jag hade på känn redan innan att jag skulle få den när mamma började snacka om skor och grejer. Imorgon ska jag ringa frisören också så att hon kan komma hit och fixa mig inför kvällen. Det är bra att jag väntade med att ringa för nu vet jag vilken klänning jag ska ha och så.

Jag har 350 låtar på min mp3 och tycker typ 2 stycken är bra så nu behöver jag er hjälp. Vad har ni för musik att rekommendera till mig? Skriv åtminstone eran favoritlåt i en liten kommentar här nere så är ni jättesnälla :D

Great plans

Jag är besatt av dessa serier. Har snart kollat klart på säsong 3 av Grey's så snart är jag ikapp alla andra ^^  Har också gjort planer för typ hela härliga helgen, det kommer bli great. Blir nog grillning både fredag och lördag om jag har tur annars slänger jag förmodligen bara ihop något snabbt på fredan om jag inte får sällskap. På lördan får jag iaf tvinga upp mig tidigt som fan, för klockan 9 ska jag vara inne på söder, sen kommer jag förmodligen sitta där hela dan. Sen på kvällen har vi som sagt planer på att grilla och sedan mysa framför tvn tillsammans, jag längtar!

Har btw matteprov imorgon, sa jag det förut? Har inte övat nånting och planerar inte att göra det heller... Det får gå som det går... Blir nog NP i spanska imorgon också, suck. Nu ska jag duschen och möta sängen. Godnight!

Mera bilder

Vet att många av bilderna är suddiga och sådär men dom betyder ändå mycket för mig... Klicka på bilderna för att se dom större :-) 
                    

Failure

Told you I was failing. Haha ja det gick inte särskilt bra för mig på redovisningen, så jag får göra ett nytt försök igen om en vecka. Men jag fick goda nyheter om matten, klarade faktiskt ett VG på nationella proven och det betyder att jag har en rätt så stor chans att få det i slutbetyg vilket jag tvekade lite på tidigare. Tog i ordentligt idag på idrotten och vi löpte nästan hela tiden så har nog förbränt en del iaf, det är bra.
 
Tänk på hur mycket billigare det är att köpa en fika på en konsum än att ta en fika på café. man får betala minst det dubbla liksom. Tog en snabbfika efter idrotten, för sammanlagt 15 :- hade jag gått på café hade samma kostat minst 40:- svindyrt! Ska ladda upp lite mer bilder till er nu :-)


Från skolan

Hola! Om ungefär 20 minuter så har jag redovisning på mitt spanska och jag håller på att dö av nervositet dessutom känns det som att jag kommer faila så hårt på den här skiten ^^ Soo... wish me luck! Vad tyckte ni om bilderna förresten?


Härliga minnen

Sådärja nu kan jag skriva lite mer, känner att nu har jag mer lust att skriva om saker och ting. Har varit så trött på sista tiden och då har jag inte så mycket roligt att skriva om. Nu är jag taskig men jag tänker inte skriva så mycket mer i det här inlägget heller. Istället tänker jag slänga in en himla massa bilder, för härom dagen låg jag och tittade på en massa bilder, dom väcker en himla massa minnen och gör mig dessutom väldigt glad. Mer bilder kommer imorgon.


                        

Orkar helt enkelt inte

Hej där! Vissa dagar känner bara att man inte orkar med att skriva. Just nu känns det som en sån dag för mig men jag ska försöka skriva lite senare. Just nu packar jag väskan och om 45 minuter ska jag få skrika på barn igen, haha. Ser ut som att jag får sällskap i helgen iaf, ska bli himlans trevligt :-)

Skola igen

Skavsår people, inte kul! Dum som jag var tog jag på mig mina nya ballerinor och har försökt gå omkring med dom hela dagen. Inte skönt, tror ni vet hur det känns. Imorgon blir det andra skor det är iaf ett som är säkert.

image48Idag var det tillbaka till riktiga skolan igen. För en gångs skull har jag varit i skolan och varit produktiv arbetat bra. Jag redovisade min novell och fick veta vad jag fick för bedömning, vad tror ni att jag fick? Jag skrev klart mitt tal också, det blev ett tal om att mogna och hur man ska bete sig som äldre. Sen har jag tagit spruta också mot en rad olika saker, men det är vaccin iaf.

Ikväll får vi gäster igen så vi ska grilla och ha det mys. Just nu är jag själv hemma så jag ska lägga mig och ta det lugnt ett tag så att jag orkar med ikväll :-)

Falun the movie


Egoist

image47Jag saknar dig Molly. Jag saknar att kunna prata med någon om allting, någon som bara lyssnar, utan att alltid ge ett råd. Jag saknar dig Molly och jag älskar dig <3

Jag saknar närhet och någon att skicka roliga och gulliga sms med. Jag vill ha någon här, någon som kan hålla om mig. Någon att prata med om allt. Just nu är jag självisk och vill ha allt det där. Jag vill ha det NU. Ge mig!

Svammel

image45Varför har ingen talat om för mig att det har visats Gossip girl hela dagen? :O Kanske var det för det bästa för idag har jag faktiskt fått någonting gjort och jag är förbaskat stolt! Även fast mitt tal bara är en hög med svammel om saker som säkert låter helt konstiga. Men för mig är svamlet jag skrivit om viktigt och det betyder faktiskt nånting. Jag kom på nånting att skriva om som har en betydelse. Jag är stolt!

Zandra sitter fortfarande och pluggar så hon tog sig inte hit idag. Du MÅSTE komma hit nästa helg or i will kill you! :-) Förhoppningsvis får jag sällskap hela nästa helg om jag har lite tur. Jag kommer iallafall bli bjuden på både lunch och middag, bra middag förhoppningsvis. Nu skriver jag bara mera svammel som ni inte är intresserade av så nu ska jag sluta och istället titta på mer Greys och Gossip girl...


Lista

En liten lista så att ni lär känna mig lite bättre :-)

> 1. När gick du upp idag? Ca 13:00, på vardagar blir det väl runt halv 8.
> 2. Diamanter eller pärlor? Diamanter
> 3. Senaste filmen du såg på bio? 27 Dresses med Zandra tror jag
> 4. Favorit-TV- program? Oj har inte direkt någon favorit tittar på det som faller mig in
> 5. Vad åt du till frukost? Två mackor med Creme bounjor Taco, en pannkaka och en latte.
> 6. Vad är ditt andranamn? Sofia
> 7. Din favoritmat? Har ingen, men grillat är alltid gott.  
> 8. Vilken mat gillar du inte? Blodpudding
> 9. Vilken är din favorit-CD för tillfället?  Har ingen lyssnar på mp3
> 10. Vilken bil kör du? Ingen men blir snart övningskörning med en peugeot.
> 11. Vilken är din favoritmacka? Farsta strandsmacka med kyckling och curry.
> 12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Falskhet
> 13. Vilka är dina favoritkläder? Jeans och en topp/tunika och leggings
> 14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Hmmm... vet faktiskt inte någon plats på direkten  
> 15. Favoritklädmärke? Måste bli Zoul
> 16. Var vill du dra dig tillbaka? En liten stuga ute på landet, haha nej jag hoppas det dröjer ett tag tills den dagen kommer.
> 17. Favorittid på dagen? Eftermiddagen kvällen sådär.
> 18. Var är du född?  I Stockholm
> 19. Vilken är din favoritsport att se på?  Fotboll
> 20. Coca Cola eller Pepsi?  Pepsi
> 21. Fotboll eller ishockey?  Fotboll eftersom jag spelat det i 8 år.
> 22. Är du en morronmänniska eller nattuggla?  Nattuggla definitivt!
> 23. Pedikyr eller manikyr?  Manikyr
> 24. Några spännande nyheter att berätta för oss?  Inte för tillfället nej.
> 25. Vad ville du bli när du var liten? Lärare, haha låter som en bra idé just nu.
> 26. Bästa barndomsminnet?  Oj har så många kan inte bestämma mig för ett.
> 27. Varit i Afrika?  Nope!
> 28. Nånsin rullat in någon i toapapper?  Haha nej.
> 29. Varit med om en bilolycka?  Jo krockade med en älg en gång faktiskt.
> 30. Favoritdag i veckan?  Fredag
> 31. Favoritblommor?  Ros
> 32. Favorit-snabbmatsrestaurant?  Måste nog bli Mcdonald's blir oftast där.
> 32. Äger du en cykel? Japp en rostig 20-årig sak.
> 33. Vem fick du senaste mailet från? Maria
> 34. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?  Ingen
> 35. Läggdags?  Brukar bli efter 23 någon gång på vardagarna annars är det mycket olika.
> 36. Senaste personen du delade en middag med?  Mormor, farmor, Micke, mamma, pappa och brorsan.
> 37. Vad sysslar du med just nu? Tittar på Andra Avenyn, svarar på det här och försöker plugga
> 38. Favoritfärg?  Har ingen
> 39. Hur många tatueringar ?  Inga och vill inte ha någon heller

Fööör sent

image44Hejsan! Kom upp ur sängen för en timme sen ungefär, inte planerat. Råkade i sömnen stänga av min väckarklocka och kom upp två timmar för sent. När jag kom upp ur sängen så hade alla andra försvunnit ur huset så nu sitter jag här själv. Fixade till mig en stor brunch och en god latte som jag nu avnjuter :-)

Igårkväll fixade jag lite med Pernillas blogg som är nyöppnad den här veckan. Någon annan som vill ha hjälp? Nu ska jag ta tag på riktigt i mitt pluggande åtminstone en timme eller två. Sen får vi se vad klockan har blivit innan jag är klar så kanske Zandra kommer hit till ghettot senare. Jag njuter av ensamheten och sitter här och skriver litegrann under tiden.

As the day goes bye

Ni som varit inne under det senaste timmarna kanske upptäckte att menyn hoppade längst ner och dessutom försvann min bakgrund till bloggen. Detta berodde på att jag la in Google Analytics för att få lite mer koll på vilka ni läsare är och kommer ifrån men då sabbades halva designen så jag ska försöka fixa till det där nu. Nu är det bara Micke kvar här hemma, det blev ingen utgång för mig ikväll och det är nog bra med tanke på att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Imorgon har jag inga planer alls utan ska nog stanna hemma och plugga litegrann, sen har jag lite annat att fixa med. Vila upp mig inför måndagen också, back to school igen -.-.

   

Såhär har jag sett ut under dagen. Den nya tunikan från Cubus, rätt så ny tröja från H&M, svarta tights samt nya skorna från Skopunkten. Vet att jag ser cp ut på andra bilden men det var för att visa sminkningen blev så nöjd med de sotade ögonen. Håret som jag har utsläppt har jag plattat och resten är uppsatt i en hög knut bara :-)

Korta meningar

Jag har träningsvärk i armen. Som ni kanske såg på bilderna från igår så fick jag hålla många barn. Rätt så tunga, 8-åriga barn. Inte bra. Lika med träningsvärk, aldrig mer lyfta tunga barn på en arm. Dessutom sitter Let it trough som fastklistrad i min hjärna. Tur för dessa pojkar i Confess att deras låt är så bra! :-)

Nu tänker jag titta på Greys, låta håret torka och sedan platta det. Gud vad länge sen jag gjorde det.. Det blir nog Diesel jeansen och den gröna tunikan sen. Sminkning ska nog också fixas, har inte sminkat mig på flera veckor. Känns så skönt att jag inte känner någon press att sminka mig, att jag kan gå utanför dörren utan att vara spacklad upp till öronen.

Lördag morgon

Godmorgon/godförmiddag! Vaknade faktiskt för nästan två timmar sen och gick upp ganska snart. Då hade redan mormor kommit hit och alla förutom pappa var uppe (han kom hem vid 3 igår). Själv släckte jag när det var ca 10 minuter kvar på hockeyn men eftersom det stod 5-3 redan då förstod jag att Sveriges chanser inte var särskilt stora. Ingen VM-final för våran del alltså.

Om ett par timmar kommer det förhoppningsvis lite folk hit så nu ska jag ta mig in i duschen. Måste klura ut vilka nya kläder jag ska ha på mig också. Som ni kanske såg på bilderna så använde jag ju både koftan och leggingsen redan igår :-) Nej nu måste jag dra mig mot duschen om det ska hända nåt här! Vad har ni för planer för lördagen?

Heja sverige!

image39Klockan börjar bli riktigt mycket för mig nu. Jag som sa att jag skulle lägga mig tidigt ikväll... Aj aj. Det lär bli rätt så sent imorgon också, så nu ska jag titta klart på mitt avsnitt av Greys sen ska jag stänga ner datorn och lägga mig i sängen. Nu hejar vi på Sverige i matchen, eller hur? :-) Hoppas dom vinner nu så vi går vidare till en trevlig final i detta VM. Hockey är dock inte min sport så jag sitter inte klistrad framför teven direkt, men jag ska se slutresultatet snart...

Godnatt!  

Bilder från idag/igår

Jag tänkte lägga upp ett par bilder som är tagna i skolan idag. Ansiktena är borta på en del men det hoppas jag ni har förstående för, med tanke på att det var en skola jag jobbade på och så vidare.. Jag kom knappt ifrån skolan idag, alla tjejerna skulle krama mig tusen ggr om och sen höll de fast mig, haha.

 me on the school  kollaps jag och Wilma  jag och linda


Confess

Nu står bullarna och jäser för sista gången. Mamma har bakat tårta och brorsan (höh?) fick ett ryck och gjorde chokladmuffins som jag tänker smaka av om en liten stund. Men nu hörni har jag lite trevlig musik att rekommendera. Till att börja med kommer här första demon med Confess. Deras myspace sida hittar ni här. Filip som jag känner spelar i det här bandet ^^  
 

Sen om ni vill lyssna på mera musik i ungefär samma stil så "känner" jag också pojkarna som spelar i bandet KarmaTree. Dom brukar spela på Runan (Täby kyrkby) och på Kafé 44 (Slussen) bl.a. Besök deras myspace sida för massor av musik, som också går att ladda ner :-) Space sidan hittar du hära. Har ni märkt att dom bytt ut radiokanalen svenska favoriter? Istället heter numera kanalen på samma plats Star FM, har lyssnat på den litegrann på sistone och det är faktiskt helt okej musik. Dom blandar rätt så mycket gammalt med lite nytt, inte som mix megapol det här är bättre! Värt att lyssna lite på. Nog med musiktips från mig njut av musiken nu istället :-)

Blogghjälp någon?

Det har inte blivit mycket skrivande från min sida idag, trots att jag varit inne på bloggesse nästan hela tiden. Men inte så mycket på min inloggning, ja jag har ändrat lite på min egen också när jag ändå håller på men annars så är det mest kompisars bloggar jag har hållt på med. Först började jag ju då med att fixa Zandras design, helt efter hennes önskemål. Kolla in resultatet här men Zandra får ta åt sig äran för headern, resten är mitt jobb! Sen har jag också ändrat hela Elins design, hon fick faktiskt min gamla bakgrundsbild, den designen kan ni se här, även där står Zandra för headern.

Nu ska jag också försöka fixa Olivias blogg, där har jag fått lite mer fria händer. Men hitills har jag bara kommit igång med headern. De där bullarna jag skulle baka har jag inte hunnit med ännu så nu ska jag dra ner i köket och sno ihop degen så den får jäsa! Återkommer snart med en himla massa roliga saker.


Hos Zandra

Hellu! Sitter hemma hos Zandra och trixar med hennes design på bloggen för tillfället. Slutade i skolan lite tidigare idag, för att det är fredag och allt. Får se om Zandra hänger med mig hem sen, ska baka bullar ikväll iaf. Love ♥

Kokostoppar och Havrekakor

image30Nu har jag stått nere i köket nästan två timmar. Bara ett par få uppehåll då jag har sprungit hit upp för att kolla lite på datorn. Jag är beroende av bloggen, har loggat in minst 20 ggr idag, detta kan inte vara bra eller hur? Nu är jag klar med bakandet för idag. Blev kokostoppar som sagt och sen kände jag att när jag ändå höll på kunde jag slänga ihop havrekakor också.

Kokostoppar
Blanda ihop 1 dl socker och 2 ägg till en fluffig smet. Blanda sedan i ca 200 gram kokos (5-6 dl) samt 50 gram smält/flytande margarin. Ta två skedar och klicka ut lagom stora bitar på bakplåtspapper, in i ugnen 10 min på 175 °. Superlätt va?

Havrekakor image31
1 dl havre
½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
50 gr smält/flytande margarin
Blanda alla dessa ingridienser till en "klump" och använd dig sedan av två skedar för att platta ut smeten på bakplåtspapper, till vad du tycker blir lagom stora kakor. Låt stå i ugnen 8-10 min på 175 °.

Dessa två recept är ganska lika varandra med tanke på hur de tillagas och det är inte så mycket som skiljer mellan innehållet. Smakar däremot väldigt olika. Något som är bra att börja med om man vill prova att baka. Receptet på mina bullar får ni däremot inte, hemligt vet ni ;-)

Bakning

Den närmaste timmen kommer jag spendera springandes runt i köket (i mina nya snygga kläder, dock inte skorna, haha) och baka kokostoppar, jag kan slänga in det superenkla receptet senare om jag inte redan gjort det? Sen har jag lite tankar som jag tänkte dela med mig av. Men först blir det bakning igen!  ♥

Sommarkläder

Blev som sagt en massa trevlig shopping idag. Var halva priset på en massa grejer inne på Gina och jag hade fortfarande kvar presentkort där så det passade perfekt. Blev två plagg idag, från Gina. (Klicka för större bilder)
       

Bild 1&2: Blev ett par balla grå leggings med mönster på, kanske inte syns så bra på bilderna... 64,50 :- på rea
Bild 3: En rosa kofta, inte riktigt min stil egentligen men jag testar. 99 :- På rean iaf...
Bild 4&5: En grön/grå topp från Cubus 49:- Bilden gör den tyvärr inte rättvisa.
Bild 6: Vita ballerina skor från skopunkten 149 :-
Bild 7: Svarta klackskor från skopunkten 249 :- Har en känsla av att mamma köpt balklänningen åt mig :-)

Shopping och fika

image22Tjaba! Ledsen idag har det inte alls blivit mycket uppdatering. Men det beror på att jag precis kom hem, nej har inte jobbat sent. Jag slutade redan kvart i två idag, så tog jag tåget hem och var bara hemma för att hämta presentkort och pengar för att sedan ta cykeln ner till farsta(centrum). När jag började cykla hemifrån slog jag en pling till Jennifer och bestämde att vi skulle mötas upp i farsta för en fika :-) Kändes förövrigt som att jag svävade på små ulliga moln när jag gick ifrån skolan idag ^^ Härlig känsla!

Eftersom jag cyklade tänkte jag att det bara skulle ta högst 10 minuter för mig att komma ner, men det tog mer än dubbelt så lång tid nästan. Först träffade jag min gamla favoritfröken från fritids så vi stod och pratade ett tag innan jag cyklade vidare. Jag kom bara ett par 100 m innan jag träffar på nästa person och fick sällskap hela vägen ner till farsta. När jag kommit dit insåg jag att klockan blivit så mkt att Jennifer stod och vänta på mig vid Gina. Jag har shoppat en hel massa, kommer ett inlägg om det. Tillslut kom vi iallafall till standardfiket och satt ner och pratade en stund. Var trevligt att höra lite vad som hänt på en vecka...

Bakning

Började skriva lite på talet, fick en bra början. Men sen...gjorde jag misstaget att sätta på Greys och tro att jag kan göra två saker samtidigt. Big failure! Hann bara skriva ett par rader innan jag helt och hållet gav upp. Med andra ord borde jag sitta och göra det just nu. Men icke, jag sitter här igen och tittar på Greys. Shame on me.
image21
Vi har ätit en god middag med lax och stuvad potatis, sen när de andra kommer tillbaka så ska vi äta rabarberpaj också till efterrätt. Och ja däremellen att jag började skriva på talet och titta på Greys så bakade jag också.  Det blev kokostoppar idag, men bara typ en fjärdedel av det jag behöver göra. Har lovat att baka till på lördag som jag nänmde tidigare, men det fattas ingridienser resten får jag göra senare under veckan. Brukar ni baka något? Vad tyckte ni om novellen?

Födelsedagar

Hej! Gud vilken dag! Har alldeles fullt i huvudet för tillfället ska försöka få ut åtminstone lite så ni får ta del av mina tankar. Försöker värma upp fingrarna lite nu innan jag börjar skriva på riktigt, blev så inspirerad i skolan så jag tror att jag ska knåpa ihop åtminstone början på mitt tal nu om en liten stund. image20Idag har det hänt jättemycket i skolan så jag är fortfarande trött. Fick beröm och Lollo undrade om inte jag kunde vara i klassen jämt :-) En kille i klassen är lite småkär i mig och jag har agerat lärare riktigt ordentligt idag, en karriär inom läraryrket nästa eller?
Idag fyller pappsen år, jag har inte sagt grattis än så det ska göras när han kommer hem. En kille i klassen fyllde också år så jag har sjungit 2 ggr idag redan. Det blir inget firande idag men i helgen kommer hela tjocka släkten igen, blir dubbelfirande eftersom brorsan fyller på måndag också. Sen får jag se om det blir utgång senare på lördagkvällen kanske, skulle vara kul isf... :-) Nu ska jag börja på det där engelskatalet, sen kanske jag bakar kakor också who knows ;-)

Sista delen av novellen

Blev ett rätt långt inlägg men det är hela sista delen. Här kan du läsa första delen och andra delen här
- Ska vi inte göra det då? Sa jag glatt.

- Kan vi inte vara hemma ikväll och titta på en film bara, sa hon oberört.

- Det är fredagskväll och du vill sitta inne och titta på film? Sa jag och var nu lite lätt irriterad. Vi hade ju inte varit ute på så länge.

- Ja är det något fel på det? Svarade hon mig kyligt. Jag kände vart det här var på väg.

- Jag tänkte det kunde vara kul att hitta på något annat för en gångs skull bara, sa jag.

- Jaha vad menar du med det där då? Sa hon och jag kunde höra att hon började bli arg.

- Jag menade ingenting, tyckte bara det kunde vara kul att komma ut, sa jag och höjde rösten något.

- Gå ut då om du så gärna vill jag stannar hemma, sa hon och hade nu börjat skrika.

- Jag går ju självklart inte utan dig, sa jag samtidigt som jag öppnade dörren och vi steg in i den folktomma korridoren.


En timme senare talade den snälla sköterskan om för mig att de var klara med proverna. Jag fick gå in till henne men hon var fortfarande inte kontaktbar. Det stod en fåtölj bredvid sängen och jag satte mig ner i den. Jag tog hennes hand igen och höll den hårt. I en timme satt jag där och det enda jag kunde tänka på var att jag önskade få dagen ogjord. Allting var mitt fel. Om det inte vore för mig så hade hon aldrig legat här. Hade jag inte tjatat så på henne hade vi suttit hemma i soffan nu. Istället satt jag bredvid henne i en sjukhussäng.


Efter ytterligare en halvtimme känner jag hur det kramar tag om min hand. Jag måste ha slumrat till men när jag tittar upp så har Alexandra vaknat upp. Hon kisar mot mig och när hon ser vem det är så ler hon ett litet leende mot mig.


- Gissa vem det är, säger jag och lägger händerna framför hans ögon.

- Kan det vara min älskling kanske? Sa han till svar och drog ner mig i hans knä.

- Vad gör ni för något? Frågade jag och satte mig tillrätta.

- Sitter här och pratar om vad som händer ikväll bara, sa han.

- Jasså ska ni ut som vanligt eller? Sa jag och vände mig till hans kompis.

- Jo de flesta ska nog till parken ikväll, svarade han och log mot mig.

- Okej roligt, svarade jag men var måttligt intresserad. Jag hade planerat för en myskväll hemma.

- Ska vi gå och hämta grejerna i skåpet, sa han och klappade mig på knäet. Jag reste mig upp och tog honom i handen när vi började gå.

- Vi kan ju hänga med dem andra ikväll, sa han.

- Jo skulle vi väl kunna, sa jag lågt.


Allt kom tillbaka till mig när jag låg där. Jag kom ihåg hur jag hade hamnat här. Han log mot mig och höll hårt i min hand.

- Hur känns det? Sa han med mjuk röst.

- Det gör ont i huvudet, svarade jag efter att ha känt efter lite.

- Du har fått en hjärnskakning men annars är allt bra, sa han snällt till mig.

- Stannar du här med mig, frågade jag honom och ville det verkligen. Han nickade sakta till svar.

- Förlåt det var absolut inte meningen att göra dig illa, viskade han fram och såg på mig.

- Förlåt själv jag skulle inte ha börjat skrika på dig, sa jag.

- Så du är inte sur då? Sa han och tittade ner i golvet.

- Nej självklart inte, sa jag. Jag tvekade en stund innan jag yttrade mig igen.

 - Jag älskar dig Hampus, sa jag sedan och tryckte hans hand.

- Jag älskar dig med, sa han och log mot mig.


Simning

image19Blev en tur nere i simhallen ikväll ändå. Efter ungefär en halvtimme ståendes på kanten blev jag himla sugen på att hoppa i jag med. Så jag gjorde det. När barnen frågade varför jag var i vattnet svarade jag att jag hade varit lärare hela dagen så nu tyckte jag att det var min tur att leka lite. Var riktigt roligt och jag skönt att komma igång och röra på sig lite blev inte ens andfådd. Var svalkande också att komma i vattnet, var ju hela en grad kallare en på land. Badade lite med tjejerna och några som jag tränade förut också en stund. Sen blev det trevlig pratstund som vanligt innan jag tog mig ut i omklädningsrummet. Efter det blev jag bjuden på en glass :-)

Nu  har jag pratat med en massa trevliga människor som jag saknar i massor samt kollat runt lite. Snart ska jag lägga mig och det är nog bra med tanke på att jag var väldigt trött under hela dagen. Så jag säger godnatt för dagen och lägger in nästa del på novellen så ni får en godnattsaga ;-)

Ytterligare en dag som prao

Kom hem för ganska exakt en timme sen. Kollar på ett avsnitt av Greys nu, sen blir det Gilmore Girls också. Har blivit besatt av alla serier, nån som känner igen sig? Skulle egentligen ha pluggat lite idag efter jag sluta men idag har jag varit helt slut och jag ska ner till simningen ikväll så jag tar det imorgon istället.

Tror att jag ska ta mig åtminstone ett dopp ikväll där nere, var längesen jag gjorde det och det kan va nice att röra lite på sig. Inte för att jag är orolig över att få lite motion, har nog aldrig varit ute så mkt som det här senaste dagarna. Men det är skönt att vara ute och få luft.

I miss you and your laugh, and all your crazy jokes.. Just want to hug you and have you here again.

Live från skolan

Hej där! Har nyss suttit i personalrummet och tagit en kaffe, sen löste jag ut nycklar och nu sitter jag i klassrummet och lyssnar på när Lollo har lektion med barnen. Haha det är lite kul att folk tror att jag är vikarie här :-) Återkommer senare <3

Fortsättning på novellen

Här kommer nästa del av novellen, jag lägger upp en del i taget det blir så långt annars om jag ska lägga upp hela på en gång. Ni kan läsa första delen här.

Fem minuter senare körde ambulansen in på skolgården och jag gick ut för att möta upp sjukvårdarna och visa vart hon låg. De la långsamt och försiktigt upp henne på en bår och lade sedan in henne i ambulansen innan de frågade om jag ville åka med. Tyst satte jag mig bredvid Alexandra och tog hennes hand i min, men den hängde slappt.


- Nej, jag vill ju inte säger jag, skrek Alexandra.

- Men kom igen då det kan bli roligt, sa jag.

- Vad är det du inte förstår? Jag vill inte, fortsatte hon att skrika åt mig.

- Snääälla kan du inte göra det för min skull? Bad jag samtidigt som jag närmade mig henne.

- Ett nej är ett nej kan du inte förstå det, sa hon och puttade bort mig. Jag gick återigen mot henne.

- Sluta låt mig vara, sa hon och knuffade till mig.

- Jaha är det såhär du ska ha det, sa jag och putade till henne. Det var då hon föll.


Jag kände hur någon puttade till mig lätt på armen, det var en av männen som körde ambulansen som talade om för mig att vi var framme och det var dags att stiga ur. Samma sjukvårdare som hade hämtat Alexandra på skolan bar nu ut henne på båren och gick in på sjukhuset, sakta gick jag efter dem. En snäll sköterska talade om för mig att det skulle ta en massa prover för att se så att allting stod rätt till. Det fanns inget jag kunde göra, så jag satte mig ner i vänthallen. Där satt en hel drös med människor som var sårade och sjuka på olika sätt, precis som mig satt de i sin egna lilla bubbla. Alla andra var uteslutna. Det enda jag kunde tänka på var om hon skulle klara sig. Allt var mitt fel.


Kladdiga brownies

Här kommer receptet på browniesen som jag gjorde i lördags eftermiddag. Riktigt enkelt att göra, verkligen värt att prova på :-)
image17
100 g mörk blockchoklad
100 g smör/margarin alt. 1 dl flytande margarin
1 dl (65g) valnötter/andra nötter
2 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjöl


Smält smöret i kastrull, lägg i chokladen så den också smälter. Hacka under tiden nötterna till lagom storlek. Låt chokladen svalna lite och blanda sedan ner övriga ingridienser i kastrullen. Häll sedan allting i en liten långpanna (20x30) och låt stå i ugnen 25 min på 175 °. Om du gör den i långpanna som är 30x40 så kan du göra den på dubbel sats och låta den stå 30 min. Ta ut den ur ugnen och låt svalna, skär den sedan i rutor. Om du vill kan du smälta choklad att bre på ovanför också, men det är en smaksak. Lycka till ♥

Annan skola

Sådärja nu börjar jag vakna till liv igen. Har pratat med min älskling som varit på Malta i en vecka, jag avundas henne. Fast i helgen var det ju riktigt härligt väder här hemma också. Vi måste iaf försöka ses den här helgen. Dagen har gått relativt fort fram tycker jag iaf, var inte såå ansträngande att "leka lärare" haha. Hjälpte till lite med matten men annars tittade jag mest på, gjorde lite småsaker. En annan lärare där trodde att jag kom från lärarhögskolan, kanske berodde på mina fina byxor jag hade på mig. Eller så var det nånting annat, hon tyckte iaf att jag såg smart ut...

Efter att jag slutat pratade jag med Lollo ett tag och sen drog jag vidare i skogås, bussen upp till Rondovägen. Hämtade en sak och träffade folket och min söta bebbe såklart :-) Säg till om ni behöver barnvakt ;-) Annars har det inte hänt så mycket mer under dagen, lär bli en lugn kväll också annars kommer jag aldrig orka med morgondagen, blir ju simning imorgon också. Ska höra med dom andra om det blir konferens på lördan nästa helg isf blir jag själv hemma, det ääär nice! Molly  uppdatera bloggen så jag får veta vad du för dig där borta i de regniga landet :D OCH prata ALLTID med mig om det är något! Love ♥

Första praodagen

image16Hej där! Jag skakar fortfarande, har inte ätit så mkt idag och druckit både kaffe och te. Tydligen något som min kropp inte är van vid så nu äter jag ett himla stort mellanmål. Ska fixa lite mer mellanmål och lägga mig uppe i soffan och glo på Gilmore Girls. Blev väckt vid halv fyra tiden inatt av ett gulligt sms <3 som störde i min nattsömn och sen sov jag lite oroligt inatt så nu börjar jag bli trött. Ska vila mig nu på eftermiddagen medans jag är själv hemma. Kommer mera uppdatering om ca en timme :-)

Love ♥

Godnattdags

image14Tänkte slänga upp receptet på browniesen som jag bakade i helgen senare. Men det får bli imorgon orkar inte leta reda på det just nu... Riktigt goda och kladdiga blev dom iaf, helt perfekta. Var ju riktigt spännande andra avenyn avsnitt men det kommer bli himla sent om jag ska se dom andra 2 nya avsnitten nu ikväll. Ja det där med att gå och lägga sig tidigt lyckas aldrig inträffa för mig... Nu måste jag på riktigt ta mig ifrån den här jäkla datorn... Ursäkta språket. Ni får en bild från när vi stod och vänta på båten idag också. Som ni kanske har märkt har jag lagt in coyright på alla bilderna här på bloggen, men om det är någon om bild ni skulle vilja ha får ni gärna skriva en kommentar så kan jag maila den till er :-)

Godnatt ♥

Novell

Tänkte att jag skulle bjuda på ett utdrag ur novellen som jag skrev härom dagen. Om ni tycker den är bra så kanske ni får läsa resten också sen. Här kommer i alla fall inledningen. Skriv gärna vad ni tycker :-)

Duns! Sa det när kroppen föll till marken. Jag såg hur den sakta lutades bakåt och sedan landade hårt mot den hårda, kalla betongen. Först stod jag där som helst förstenad och insåg sedan sakta vad som hänt, helt chockad. Jag insåg att Alexandra hade svimmat och sprang fram till henne för att göra någonting. Jag gick fram till henne och satte mig ner på huk, jag rörde lätt vid hennes panna och viskade hennes namn men fick ingen respons. Det syntes inget blod någonstans när jag tog tag i hennes huvud men det var omöjligt att få kontakt med henne.

Pulsen slog snabbt när jag knappade in numret på telefonen. En kvinnlig lugn röst svarade i andra änden.

- Hej, vad har hänt? Sa rösten.

- Vi är på Kumla skolan, hon har svimmat men jag kan inte få liv i henne, svarade jag och lät otroligt lugn trots att pulsen fortfarande var extremt hög.

- Jag skickar dit någon på en gång vänta bara där, sa kvinnan innan vi lade på.

Vill ni läsa mer?

Hemma i staden igen

image15Sådär nu är man tillbaka från landet igen. Anlände hit till farsta igen för drygt två timmar sen. Käkade middag med familjen, ringde Lollo och fixade lite saker. Sen har vi fikat ute på verandan och pratat lite om kommande helg. Ser ut som att jag kommer få baka lite i veckan, men det är lugnt för jag får betalt. Varor och tjänster vet ni, haha.

Har legat i solen och fått en massa färg under helgen, lyckades till och med somna både idag och igår i solen så nu har jag en riktigt fin bränna. Har ändrat i min gymnasieansökan så nu ligger även Östra gymnasiet med bland valen. Är riktigt nöjd med hur det ser ut nu med valen. Imorgon börjar jag i Edboskolan kl. 8 så jag måste gå upp i tid. Därför ska jag nu kolla på Andra avenyn och sen blir det bums till sängen. Blir också ett "hembesök" imorgon när jag ändå är i skogås, ska hämta upp en grej som vi glömde i torsdags.

Love ♥

Solar

Hellu! Just nu ligger jag ute i solen och bara njuter, börjar få lite färg också det är härligt!
Vi tänker ta båten hem vid halv 5 så runt åtta är jag tillbaka med en massa uppdateringar :-) Nu ska jag återgå till solen, vi hörs ikväll!
Love

Från landet

image13Tja! Hur är det med er? Jag har solat nästan hela dagen och läst ut min bok "Den osynlige" som är skriven av Mats Wahl förövrigt en väldigt bra författare. Jag har också njutit av massa härlig musik under mina timmar jag tillbringat i solen. Nu har jag en plåt brownies stående i ugnen som vi ska äta senare ikväll :-) Till middag blir det grillat med jordnötssås, mammas recept men jag som tillagat den ikväll.
Love ♥

Mot landet

Hej där! Kom alldeles nyss hem från skolan. Hatar precis som de flesta andra de där ersättningsbussarna, mest pga värmen annars skulle det inte va så farligt. Träffade Julia igen när vi gick av bussen, hon skulle till Huddinge och träffa en kompis. Nu ska jag ta och packa ihop mina grejer, sen är det bara att vänta på att Filip kommer innan vi ska åka. Känns ganska skönt att åka ut till landet faktiskt, slipper ha en massa saker att göra. Jag ska bara ta det lugnt och göra det jag vill den här helgen, sen tar jag allting på måndag :-)

Provet idag gick faktiskt rätt bra tror jag. Var oerhört lätta frågor men däremot hade vi rätt kort tid på oss att skriva så jag blev lite stressad mot slutet. Kunde iaf svaret på alla frågor så jag hoppas bara på att det går vägen. Typ tre idrottslektioner kvar det här året så nu får vi se vad som händer...

Ghetto, skola och landet

Då sitter man här igen. Kom hem för drygt en timme sen, hade det trevligt där borta i ghettot ;-) Nja jag tycker väl inte direkt att det är värre än här hemma. Ska ju spendera större delen av nästa vecka där så får väl börja vänja mig. Träffade trevligt folk iaf och allt var pleasant and happy. I'm only having happy thoughts for the moment, passa dig för att förstöra den underbara bubblan!

image12När vi ändå var där så kom jag på att Östra gymnasiet faktiskt ligger där, fem minuter bort med pendeltåget skulle ju liksom passa perfekt.. Var inne på deras sida och kollade lite nu, de har faktiskt ett program som jag tror skulle passa mig jättebra. Får se men jag lägger förmodligen in skolan på min ansökan.

Imorgon eftermiddag drar vi ut till landet och kommer hem på söndag eftermiddag. Ska bl.a. prata lite med min blivande chef, om jag inte nämnt det ska jag sommarjobba ca sex veckor. Måste kolla om schema och sånt är klart. Sen har jag hört något om att det ska bli medelhavsvärme i helgen så jag ska väl bättra på brännan med min nya snygga bikini :-) Molly saknar btw dig och din knasiga humor, dryga två veckor kvar bara :D ♥

Utgång

Jaha då blir det utgång till Skogås ikväll då. Ska äta lite mat och fixa mig iordning innan vi beger oss. Måste nog vila en stund också om jag ska orka med. Känner mig faktiskt sjukt trött idag, kanske beror på att jag arbetat så bra i skolan idag. Nu blir det lite mer Andra Avenyn. ♥

Congrats!

image11Ska självklart passa på att säga grattis till min kära kusin som fyller år idag. En riktigt stor pojke nu för tiden, haha. Ska inte avslöja hans ålder, men han är nu dubbelt så gammal som mig... Fast sen blir man ju faktiskt aldrig äldre än 25 har jag hört så man blir väl snart inte så mkt äldre va?

Vi räknar neråt eller hur var det? ;-) Grattis, hoppas du får en bra födelsedag!

Bärbar dator?

image10Jag har börjat tråna lite smått efter en bärbar dator. Skulle vara bra att ha en när jag är ute på landet tillexempel eftersom vi tyvärr inte har någon dator där ute och det är långt till närmaste internetcafé. Men om man ska ha en bärbar dator så behövs det självklart ett mobilt bredband då eftersom vi inte har någon dator inte heller har någon uppkoppling där ute eller om man ska ha den med sig någon annanstans.

Hittade ett bra erbjudande från Leasy, en helt okej dator för bara 4000 :- dock ett erbjudande som endast gäller den här veckan och det är inga pengar som jag bara kan slänga fram. Efter sommarjobbet kommer väl dom pengarna isf... Ja vi får se hur det blir med den saken helt enkelt...

Love ♥

Soligt

image9Hello there! Hur mår ni där ute? Idag är det soligt och härligt ute! (Bilden är ett par veckor gammal)Satt ute i solen efter morgonsamling (som inte blev någon samling) eftersom vi fick sluta tidigare och sen blev det ut igen på lunchrasten. Förut gick vi alltid upp och slöade i redaktionerna men det är så härligt att man äntligen kan börja sätta sig ute på rasterna nu :-)

Idag har jag skrivit en novell, tänkte ni skulle få se ett utdrag senare. Har också jobbat effektivt med spanskan som ska redovisas efter praoen. Bokade redovisningtid till engelskan som också blir efter praoen, pratade också med Helene om hur jag ska lägga upp allting. Hade PH med Sanna så nu känns det som att allting får en gångs skull är under kontroll, no worries.

Grannarna har börjat bygga på deras hus. Kommer nog bli ett jävla liv här framöver. Just nu plockar dom upp och ner med ställning och har sig här utanför. Synd bara att det inte är några snygga byggubbar, haha. ♥

Vinst för Bajen

image8Nu är det ungefär 5 min kvar i det spännande derbyt. Ser ut som att det blir vinst för hammarby va? :-) Nu kommer killarna i klassen vara besvikna imorgon, de skanderade ut att Bajen skulle förlora precis efter att vi slutade, HA HA.
Ja det glädjer självklart mig som är en sann bajare, säger som Molly "Jag har bajen i blodet fast dig i hjärtat". Men vem jag har i hjärtat det får ni gissa själva, haha. Bajare är något som jag är 99% säker på att jag föralltid kommer att vara. Jag är uppväxt i en släkt och familj som nästan alla hejar på Hammarby och det flesta av mina kompisar gör det också så det har blivit så naturligt.

För snart en vecka sen blev det ju självklart ett 3:e sm-guld också, då i handbollen. Bajen gjorde precis ett mål till. Slutresultatet i matchen ser alltså ut att bli.
Djurgården - Hammarby
                   0-2

Såhär på kvällskvisten

image7Har precis trixat lite med designen här på bloggen. Är kanske inte direkt något som märks enormt mycket men lite småsaker bara. Ny header, jättesnygg eller hur? ;-) Nu ska jag titta på lite filmer och några nya avsnitt från mina favoritserier. Ikväll blir det Gossip girl och lite OTH.

"Provet" gick väldigt bra jag hade övat in ungefär vad jag skulle säga (det var muntligt) och det hela kom ut rätt så det gick jättebra. Får se om jag behöver göra en kompletterande uppgift för att få MVG i slutbetyg men annars är det koollugnt för tillfället, känns bra. Även inför Idrottsprovet på fredag känns det som att jag har läget under kontroll. Nästa vecka blir det prao på edboskolan i en tvåa, kul!

Skolan

Hej där! Sitter just nu i skolan och gör praktiskt taget ingenting... Om ungefär 20 minuter ska jag komplettera mitt NO-prov så jag kan få högre betyg och därför sitter jag tillsammans med Cassi kvar i skolan. Men den här gången känns det faktiskt som att jag har läget under kontroll. Morgonen började med att jag mötte två av mina gamla lärare på tåget så vi hade ett trevligt samtal, sen blev det idrott när jag kom till skolan. Första tanken var "suck orkar inte anstränga mig med halsont" men sen visade det sig bli en rolig lektion där mitt lag vann ALLA matcher :-)

Nu ska jag kila bort till Cassi och vara social en stund innan provet. Förövrigt var det äckellunch idag i skolan så vi sprang bort till fiket (10 meter bort) och tog varsin varm choklad och bulle till lunch istället. Sen har vi läst på inför Idrotts & hälsa provet, vi åt ju perfekta lunchen ;-)

Love ♥

Tävling

image6

Killing my darlings

image5Amanda Jenssen var en av mina favoriter under hela förra Idolsäsongen och nu när hennes album släppts ska jag självklart införskaffa det. Något som kommer spelas varmt i mina öron under det närmaste dagarna :-) Vad tycker ni om Amanda? Tror att antingen gillar man rösten eller så gör man det inte finns liksom inget där mittemellan...

Den kommer inom kort ligga på min mp3 spelare det är i alla falll något som är säkert. Har ni hört någon låt från albumet förutom Do you love me?

Bloggtips

Tänkte tipsa om lite bra bloggar som jag läsar dagligen, självklart är det mina vänners bloggar jag talar om. Måste ju passa på att göra lite reklam, haha.

Vi börjar då med Mollys blogg som precis är nystartad. Med ett mvg i svenska skriver hon strålande om sitt nya liv i London och allt vad det innebär, saknar dig här hemma mitt lyckopiller!

Sen har vi då självklart Julia min gamla vän som skriver om sitt liv och sina sköna tankar. Kan också tipsa om Amandas blogg som är väldigt poetiskt skriven ibland och väldigt rolig.
Min bästa vän bloggar också om sin vardag och allt vad den innebär, skrivs en del om mig med ;-) För flera tips kolla in på mina länkar där ligger en himla massa bra bloggtips :-)

Godnatt ♥

Min senaste vecka

För att ni nya läsare ska få en liten feeling om vem jag är så tänkte jag presentera vad jag haft för mig under senaste veckan och också så att ni andra får en update ;) Eftersom jag inte bloggat på två veckor...

Tisdag: Skolan, sen mötte jag upp Zandra i gullmars en snabbis. Simning senare på kvällen.
Valborg: Stillastående idrott på morgonen (haha). Åt middag med familjen hemma sen blev det Lidingö med massa people.
Torsdag: Spenderade dagen på Herrö i solen och med trevligt sällskap, bjöds på både middag och lunch :-)
Fredag: Fick ta igen mig hela dagen lång och mötte bara upp Jennifer en snabbis på kvällen.
Lördag: Shoppade i massor i 4 timmar. Mötte upp B och åkte hem och myste i soffan.
Söndag: Låg ute hela dagen lång, solade, läste en bok och umgicks med mina söta grannar.

Ungefär så har min senaste vecka sett ut och gårdagen kan ju faktiskt läsa om i bloggen :-)

Love ♥


Stressig dag

Godkväll kanske man får säga såhär dags. Kom hem för drygt en halvtimme sen har varit ute pretty much all day. Efter skolan åkte jag in till stan och införskaffade först ett par Dieseljeans på rean på Åhléns, hade presentkort där också från när jag fyllde år så det var perfekt! Kommer bilder inom snar framtid. image4 Sen efter det ägnades ungefär 2 ½ timmar åt att titta efter balklänningar. Hittade en jättesöt i en liten butik, dock 2000 :- så får se hur det blir. Annars hittade jag ett par andra på Aksara. Fick jättemånga komplimanger om att jag passade bra i en massa kläningar, var roligt!

Sen fick jag stressäta en kebabtallrik på I ♥ Kebab inne vid hötorget innan vi tog tåget hem och pappa hade min väska med sig så han kunde släppa av mig nere vid simhallen. Så där har jag nu tillbringat ett par timmar med mina sötnosar. Nationella prov i matte idag också ju, gick hyfsat bra så jag hoppas på det bästa...

Love ♥


Lite shopping

Sista inlägget för kvällen. Jag medger glatt ett shopping är en av mina laster här i livet, något som jag spenderar större delen av mina pengar på under en månad, resten brukar vanligtvis gå åt till fika och andra ätbara saker. Jag låter som en typisk tjej va, ja kan bero på att jag är det också. Detta kommer dock inte bli någon modeblogg men för det mesta lägger jag upp bilder på det som blivit inhandlat sen senast.

image2   image3


Förra veckan blev det denna klänning från Ginatricot + matchande väska till, som jag tänkte ha på skolavslutningen. Sista skolavslutningen i grundskolan, känns rätt så skönt. I lördags var jag på riktig shoppingtur inne i stan och då inhandlade jag en till klänning/tunika som ni alla säkert har sett massor av redan. Fast min är med grå kjol och blå tröja, äger också en grönrutig med vit tröja till.

För tillfället måste jag nog säga att Gina är min favoritbutik har hittat många sköna vår och sommarplagg där :-) Enda tråkiga är att nästan ALLA har plaggen på sig, man blir med andra ord inte unik i kläder från Ginatricot...


Jag i mitt bästa esse

Tänkte att jag slänger upp en bild på mig så att ni nya läsare vet vem jag är ;-) Den här bilden är tagen ute i vårsolen i förra veckan på konstgräsplanen utanför våran skola. Vi satt alla tjejer och mös på lunchrasten, trevligt!

image1

Back in business

Hallå där ute! Nu kör jag igång igen, höll förut till på pushme.blogg.se men p.g.a en del saker så togs bloggen bort men på mångas efterfrågan så kör jag nu igång för fullt igen något mer medveten om vad jag skriver... Just för tillfället är jag för trött för att orka skriva en lång presentation om vem jag är och så vidare men det får ni väl reda på med tiden. Ska försöka fixa lite snabbt med designen nu men det lär ta ett par dagar innan allt är komplett.

Jag säger bara välkomma till nyöppnade bloggen och njut! :-)

RSS 2.0